foto
Technische en familiale bezoeken,  feesten, nieuwjaarsrecepties.
Visites techniques et familiales, fêtes, réceptions du Nouvel An.
 
 
19/09/2018
Het technisch bezoek van 19/09/2018 naar Papendrecht was een succes. Het bezoek aan het historisch museum van verbrandingsmotoren lokte 25 deelnemers. Het topstuk dat er te zijn was was een M.A.N. U-boot motor gebouwd tijdens WO I. De verzameling is uitgegroeid tot een unieke industriële archeologische site.
Aanwezig: 25
 
5 mei 2018
Het familiaal bezoek op 05/05/2018 naar Brugge, Slag om de Noordzee – het verhaal van de Duitse duikboten in de 1ste WO en bezoek aan Brugge was een succes.
Bedankt Herman Van Opstal.
Aanwezig: 43
 
9 september 2017
Het familiaal bezoek van 9/9/2017 naar Zeeland trok niet zoveel leden aan.
Er waren maar 19 inschrijvingen. Volgend jaar werken we aan bezoek aan Brugge afsluiter 100 jaar WOI 1914-1918. We gaan dit doen in mei 2018.
Aanwezig: 19
 
19 mei 2017
We brachten met 38 deelnemers een bezoek aan de scheepsbouwwerf, De Steenschuit vzw. De plaatselijke gids gaf een mooi overzicht van het project en de leidde ons door de geschiedenis van Adriaan De Gerlach. We deden een bezoek aan de werkplaats en gingen dan goed eten in het restaurant “Het Steencaycken” aan de oever van de Ruppel.
Aanwezig: 38
 
17 september 2016
Met 43 deelnemers vetrokken wij de bus richting zeeland. Op de bus vernamen de deelnemers dat de volgorde van de reis gewijzigd was. Ons eerste bezoek was nu het Watersnoodmuseum in Ouwerkerke Schouwen-Duiveland werd zwaar getroffen door de Watersnoodramp omdat de dijken doorbraken bij het Dijkwater en bij Ouwerkerk. Met name bij Ouwerkerk ontstond een zeer brede en diepe stroomgeul, die met veel moeite uiteindelijk is gedicht met behulp van caissons. In deze vier caissons is een museum ter herinnering en ter nagedachtenis aan de watersnoodramp ondergebracht
De vier betonnen caissons zijn door gangen met elkaar verbonden en ingericht als expositieruimten. In de collectie is vanzelfsprekend de ramp van 1953 opgenomen maar er wordt ook een lijn uitgezet naar vandaag en naar de toekomst. De expositie is educatief, op verschillende plaatsen wordt een verbinding gelegd tussen de ramp en nieuwe inzichten op het gebied van waterbeleid en waterbeheer. In caisson 1 is een expositie over de feiten van de ramp. Caisson 2 wordt gewijd aan de emoties. In caisson 3 wordt aandacht besteed aan de wederopbouw en in de vierde caisson is het thema “leven met water en natuur”.
Het watersnoodmuseum probeert een beeld te geven van wat er is gebeurd tijdens en na de overstroming van 1 februari 1953. Het is gevestigd in de vier caissons die zijn gebruikt voor het sluiten van het laatste gat in de dijken.
We zien er journaalbeelden van toen en leestafels met een groot aantal mappen met krantenknipsels, verslagen, verhalen van kinderen en foto's. Achterin zien we een zinkstuk, de opbouw van een dijkglooiing en machines die na de watersnood zijn ingezet. Op een maquette kunnen we een aantal dijkdoorbraken zien . Ook kunnen we via een koptelefoon luisteren naar de eerste radioberichten van de ramp Na het museum was het richting Bruinisse voor het middagmaal in het restaurant Grevelingen voor een 3-gangenmenu.
In de namiddag konden wij vrij het stadje Goes bezoeken. Het is dit jaar 40 jaar geleden dat de Goese Stadhaven in haar huidige vorm ten behoeve van de pleziervaart in gebruik is genomen. Sedert 25 jaar wordt de haven beheerd door de stichting Stadhaven Goes.
Na een boterhammenmaaltijd in het restaurant De landbouw op de Grote Markt bracht de bus ons rond 21 uur terug aan ons vertrekpunt in Antwerpen “Schipperwelzijn”
Aanwezig: 43  
 
20 mei 2016
De uitstap naar Umicore was het heel boeiend. De lunch in de Stella Maris was verzorgd.
Umicore handhaaft zich aan de wereldtop dankzij innovatie en onderzoek. Het recupereren van schaarse metalen uit de afvalstroom is één van de domeinen waarin deze fabriek zich met succes heeft toegelegd.
We krijgen toelichting over de productieprocessen en een overzicht van wat er op de site van Hoboken
Aanwezig: 25  
 
29 september 2015
Onze toeristische reis vertrok om 8:00 uur aan het Schipperswelzijn richting Halle, de historische stad in het Pajottenland. Deze Vlaams Brabantse provinciestad ligt op 15 Km ten zuiden van Brussel en biedt een ruim aanbod aan cultureel, recreatief en gastronomisch genot voorjong en oud. De eerst halte was het streek productencentrum van Halle een geanimeerd bezoek, die startte met onthaal met koffie, thee en koffiekoeken en verder met presentie over het productieproces van de ambachtelijke streekproducten en degustatie van wijn, kaas en genever. Aansluitend was de lunch in het restaurant “Alsput” met verse dagsoep, Alsputse karbonaden van Belgische wit blauw rundvlees bereid met Kriek van Boon met huisbereide kroketjes om te eindigen met gebak en koffie. In de namiddag startte het bezoek in Halle en de groep werd gesplitst. Na de film in het stadhuis over de gerestaureerde basiliek gaat onder leiding van gidsen een groep de basiliek bezoeken terwijl de anderen groep uitleg krijgt over de stad. We sloten deze fantastische dag af met een uitgebreid breugelbuffet : bestaande uit diverse soorten vlees, tapenades en kazen, broodjes en koffie. Rond 21:00 uur stonden wij terug aan het Schipperswelzijn.
Aanwezig: 38
 
8 mei 2015
Bij de uitstap naar het Deuganckdok was het heel jammer dat het dok zelf niet meer kon bezichtigd worden. Er is enkel een presentatie geweest die interessant was maar het dok hebben de leden niet gezien. De lunch in de Grote Geule daarentegen was verzorgd.
Aanwezig: 29  
 
6 september 2014
Voor het familiaal bezoek van 2014 werd gekozen voor Eben-Emael en Alden Biesen.
Fort Eben-Emael, gelegen in het Belgische Eben-Emael, even ten zuiden van Maastricht, is een voormalig Belgisch militair verdedigingswerk dat deel uitmaakte van de buitenste oostelijk gelegen fortengordel rond Luik, gebouwd in het Interbellum. Alden Biesen is de naam van de vroegere landcommanderij van de Duitse Orde in Rijkhoven, Bilzen en tot 1795 de hoofdzetel van de balije Biesen. Alden Biesen is nu uitgebouwd tot een cultuurcentrum van de Vlaamse Overheid.
De uitstap was zorgvuldig uitgewerkt door het feestcomité. Het eten was lekker en de zon was ook van de partij.
Aanwezigen: 34
 
16 mei 2014
Het technisch bezoek aan Total Fina Antwerpen was zeer goed, het eten was lekker en het was goed weer, meer moet het niet zijn voor een geslaagde dag.
Total is een toonaangevende internationale aardolie- en energiegroep, met activiteiten in meer dan 130 landen, en een chemieproducent van wereldklasse.In Antwerpen wordt in de grootste en meest complexe raffinaderij van de groep en de nummer 3 in Europa, jaarlijks 17.000.000 ton ruwe olie verwerkt. 31 bedrijfsunits verwerken deze ruwe olie tot brandstoffen en basisproducten voor de petrochemie.
 
21 september 2013
Familiaal bezoek Leuven
Het bezoek aan de studentenstad Leuven was plezant. Tijdens het bezoek aan de brouwerij Stella Artois hebben we meer kennis kunnen opdoen van het brouwproces van Stella. Het middageten was heerlijk en de bediening was verzorgd.
Aanwezigen: 21
 
3 mei 2013
Technisch bezoek dieselmotoren fabrikant ABC
Het technisch bezoek aan ABC Gent was interessant. De grote dieselmotoren waren indrukwekkend en we kregen meer duidelijkheid over de werking hiervan. ’s Middags hebben we lekker gegeten.
Aanwezigen: 36
 
15 september 2012
Familiaal bezoek Tongeren
Het bezoek aan Tongeren was leuk en alles was goed getimed en georganiseerd.
Het Gallo Romeins Museum was heel interessant en we hadden schitterend weer voor de stadswandeling.
De lunch ’s middags was heel lekker en verzorgt.
Aanwezigen: 48
 
21 mei 2012
Het bezoek aan Quirijnen was interessant. De hoofdactiviteit van "Q E F" is het covergisten van biomassa met tot doel het verbranden van het gevormde biogas door de WarmteKrachtKoppelings-gasmotor, hierbij wordt "groene" elektriciteit en warmte geproduceerd.
Het doel van de gecontroleerde droging van digistaat als eindproduct van anaerobe covergisting, is de omvorming van een afvalstof naar een volwaardige meststof, toepasbaar in de binnenlandse en buitenlandse akker- en wijnbouw en dit met garanties voor de eindgebruiker.
Aanwezigen: 10
 
17 september 2011
Familiaal bezoek Zeebrugge
Het familiaal bezoek naar het Maritiem Themapark “Seafront”dat zich uitstrekt over meer dan 20.000 m² op en rond de oude vismijn van Zeebrugge op 17 september 2011 was heel leuk een leerrijk. Het omvat een permanente interactieve tentoonstelling rond het thema van de zee. Daarna was het bezoek aan de echte Russische Duikboot U-480 Foxtrot Type 641 en het voormalige lichtschip de "Westhinder” heel interessant.
Na een prachtige lunch in “Hoeve Ten Doele” in Zuienkerke hebben we nog een rondvaart gedaan in de haven van Zeebrugge
Aanwezigen: 37
 
21 mei 2011
Het technisch bezoek aan Quirijnen Energy Farm is niet kunnen doorgaan wegens brand. Dit bezoek wordt terug gepland voor 2012.
 
18 september 2010
Het familiaal bezoek naar La Coupolle, het Oorlog museum en productiehuis van de V2’s van de 2de Wereld Oorlog, op 18 september 2010 was een succes.
Het was stralend weer en er waren 56 leden en niet-leden ingeschreven. We zijn eerst naar het museum geweest en nadien gaan eten in Brasserie Audomaroise.
Aanwezigen: 56
 
20 mei 2010
Het Technisch bezoek bij Bexco op 20 mei 2010 was weer een groot succes.
32 leden zijn mee gegaan en het bezoek aan Bexco touwweverij was heel interessant.
Het was heel fascinerend en indrukwekkend om zo’n draadweverij van kort bij te mogen meemaken. De lunch in Scheldeoord was heel lekker en ook het scheepvaartmuseum in Baasrode heeft ons geboeid. We waren terug in Antwerpen rond17u30 waar onze voorzitter nog een rondje heeft betaald. Nen dikke merci voorzitter!
Aanwezigen: 32
 
26 september 2009:
Familiaal bezoek.
Op zaterdag 26 september vertrokken we vroeg met de bus vanuit Antwerpen naar het treinmuseum in Mariembourg in Trois Vallées.
We bezochten eerst een artisanale chocoladefabriek te Walcourt waarna we vervolgens gingen lunchen in Mariembourg. Het was een prachtige zonnige dag en het waren opendeurdagen in het treinmuseum met tal van festiviteiten. Het treinmuseum waar de oude stoomtreinstellen en locomotieven te bezichtigen waren was een herinnering voor vele van ons leden aan hun jonge jaren.
Vanuit het oude spoorwegstation van Mariembourg vertrokken de historische stoom - en dieseltreinen van de “Chemin de Fer à Vapeur des Trois Vallées waarmee we een 14 km tocht konden maken door de schitterende vallei van de Virion. Het thema van het festival dit jaar was het 150 jaar spoorwegen in het Groot hertogdom Luxemburg.
Aanwezigen: 66
 
14 mei 2009
Umicore Olen
Op donderdag 14 mei rond 13.00 uur werden onze leden ontvangen bij Umicore, ontwikkelaar en fabrikant van zonnecellen en panelen. Er was een rondleiding gëorganiseerd door gidsen voorzien van micro’s en hoofdtelefoons. De geheimen van de zonnecellen alsook de nieuwe generatie hiervan werden uitgelegd.
Nadien hadden de leden een bezoek aan het radiomuseum waar 85 jaar evolutie tentoon gesteld werd
Aanwezigen: 17
  foto
April 2009
Feest Monique Van Mechelen
  foto
8 januari 2009
Nieuwjaarsreceptie
  foto
20 september 2008
Familiaal bezoek Zeeland
Op deze prachtige zonnige dag rijden we met de bus tot aan Burgh-Haamstede waar we de boot “De onrust” nemen en een rondvaart maken op de Oosterschelde. Een gids geeft ons de nodige achtergrondinformatie, en bij het verlaten van de haven zien we al de bruinvissen ronddartelen, ook de zeehondjes op de zandbanken waren van de partij. De mossellunch aan boord was van een uitstekende kwaliteit en de service was perfect. Een lid van onze studiekring uit Nederland bood spontaan een glas champagne aan, wat de sfeer er nog meer inbracht. Nadien meerden we aan te Zierikzee waar we met de nodige gidsen een wandeling maakten doorheen dit mooie stadje.
Aanwezigen: 79

foto
23 mei 2008
Bezoek "Haven van Antwerpen"23 mei 2008
Technische bezoek aan de Haven van Antwerpen: samenkomst in het Havencentrum van Lillo waar een video over de haven van Rotterdam werd getoond, bezoek aan de tentoonstelling ter plaatse. Met de bus bezoek aan het opleidingscentrum voor de havenarbeiders, lunch in het kerkschip. Na de middag bezoek aan de Vlaamse scheepsafbouw bij de firma’s Van Stappen Electro, Elft interieur, Moordtgat en Broeckx aluminium.
Aanwezigen: 25

 
  foto
7 januari 2008
Nieuwjaarsreceptie
  foto
9 november 2007
Technische bezoek aan de werf: IHC Holland nv dredgers, Smitweg 6 te NL-2961 AW Kinderdijk. Bezoek aan de “Brabo” een  Sleephopperzuiger die op de werf klaargestoomd wordt voor de proefvaart die gepland is vanaf 12 november 2007. Dit schip wordt gemaakt in opdracht van de firma Dredging nv België.
Aanwezigen: 18
 
15 september 2007
Familiaal bezoek aan de stad Maastricht in Nederland: In de voormiddag boottocht rond Maastricht op de Maas, de Zuid-Willemsvaart en het Albertkanaal met passage van 4 sluizen, lunchbuffet aan boord. In de namiddag geleid bezoek in de mergelgrotten van de Jezuiëntenberg te Kanne.
Aanwezigen: 55
  foto
25 mei 2007
Technisch bezoek aan Sidmar-Arcelor te Gent. Na het vertonen van een film over Sidmar-Arcelor Gent, hebben we per autobus het immens domein verkend , onder begeleiding van een uitmuntende gids hebben we twee productiehallen bezocht. Na het bezoek werd er geluncht in hotel JFK in de directe omgeving van Sidmar.
Aanwezigen: 30
 
24 maart 2007
Feestelijk gala-diner ter gelegenheid van het 60 jarig bestaan van de studiekring:
Gelegenheidsadres: De Marmeren zaal van de Zoo te Antwerpen.
328 deelnemers.
  foto
14 october 2006
Familiaal bezoek aan Val St Lambert en Luik.
Onder de leiding van ervaren gidsen bezochten we in de voormiddag de kristalfabriek van Val St. Lambert. Een voortreffelijke lunch werd genomen op het domein van Val. St. Lambert in restaurant “La Manufacture”In de namiddag geleid bezoek aan het oude stadsgedeelte van Luik met bezoek aan het beroemde doopvont.
Aanwezigen: 77

  foto
25 april 2006
Technisch bezoek aan IFB (Interferryboats) Antwerpen. IFB heeft 6 intermodale terminals in België waarvan er 4 zijn gevestigd in de Haven van Antwerpen,één in Mechelen (Muizen) en één in Luik (Renory).  Alle terminals zijn uitgerust met moderne EDI systemen (Electronic Data Interchange) en container behandelingsapparaten die door ervaren personeel worden bediend.  Wij bezoeken twee terminals in de haven van Antwerpen.
Aanwezigen: 24
  foto
13 september 2005
Familiaal bezoek aan de Joodse Gemeenschap van Antwerpen. Onder de leiding van de gidsen, Mevr. Yvette Dupuis en Mr. Hugo Daemen bezochten we de synagoge, s”middags genoten we van een Koosjere lunch in Restaurant Hofy’s te Antwerpen. Tijdens de lunch vertelde de ‘patron’ uit de eerste hand en met veel humor wat koosjer eten is. In de namiddag kwam het thema werken aan bod evenals de grote feesten van het jaar.
Aanwezigen: 53
  foto
9 juni 2005:
Feestelijk afscheidsdiner aangeboden aan Mevr. en Mr. Jules Claus, redactievoorzitter van 1991 tot 2005: In Restaurant van de VVW (Vereniging voor Watersport) op Antwerpen Linkeroever
21 deelnemers.
 
28 mei 2005
Technisch bezoek aan de kerncentrale van Doel.
Gevolgd door een diner in Restaurant “De Molen “ te Doel.
Aanwezigen: 66
 
25 september 2004
Familiaal bezoek aan de stad Lille “Culturele hoofdstad van Europa 2004” . We bezochten het Museum voor Schone Kunsten te Lille, dit onder begeleiding van twee gidsen. 3-gangen Diner gevolgd door een geleide wandeling door het oude stadsgedeelte. We eindigden dit bezoek met een bierdegustatie.
Aanwezigen: 61
  foto
10 en 29 juni 2004
In samenwerking met VIK (Vlaamse Ingenieurs Kamer) Antwerpen brachten we een bezoek aan de nieuwe Radarketen te Vlissingen, gevolgd door een bezoek aan Sealand Terminals  te Terneuzen. Nadien werden we uitgenodigd op het diner in hotel Piccard te Terneuzen.
Aanwezigen: 45
30 augustus 2003
Familiaal bezoek aan De Scheepslift van Strépy en de mijnsite van Bois-du-luc. Geleid bezoek aan het museum op de mijnsite van Bois-du-luc. Lunch is een typisch Ardens restaurant “Le Relais de la Ronce” te Ecaussinnes. Na de middag bezoek aan de Scheepslift te Strépy, en een boottocht in deze 73.15 m hoge scheepslift.
Aanwezigen: 59
  foto
17 mei 2003
Technisch bezoek aan IVBO (Intercommunale voor vuilverwijdering en –verwerking in Brugge en ommeland). De heren De Gryse en Vandewalle verwelkomen en begeleiden de deelnemers op een voortreffelijke leerrijke en amusante wijze. Nadien lunch in Restaurant Cruydenhove te Oostkamp.
Aanwezigen: 20
  foto
28 september 2002
Familiaal bezoek aan Ieper en omgeving. Bezoek aan het museum "Flanders Fields" Lunch en na de middag een stadswandeling in het gezelschap van twee gidsen. Korte busrit in de omgeving met bezoek aan het "Essex Farm Cementary". Om 20 H bijwonen van de ceremonie "Last Post" aan de Menenpoort.
Aanwezigen 37
  foto
13 juni 2002
Technisch bezoek aan het Tunnelcomplex te Terneuzen, na de middag bezoek aan de firma "Wind en water Technologie" te Schoondijke.
Aanwezigen 31
 
15 september 2001
Familiaal bezoek op Zaventem, 4 dagen na die beruchte dinsdag, de spanning was er dan ook nog goed aanwezig. We bezochten niet enkel het hoofdgebouw, ook een rondrit op het luchthaventerrein stond op het programma met bezoek aan CANAC waar we de luchtverkeersleiders aan het werk zagen. Ervaren gidsen bezorgde ons een aangename en leerrijke dag.
Aantal deelnemers: 68 (maximum toegelaten) 

  foto
4 februari 2001
Technisch bezoek aan het baggerschip van de firma JAN DE NUL nv.
de CHRISTOFORO COLOMBO” aan de Scheldekaai te Antwerpen.
Onder leiding van Mr. Ir. De Backer, Manager van de firma JDN nv.
Deze uitstap is mogelijk gemaakt door wijlen ons raadslid Mr. Roland Zonnekeyn.
Aanwezigen 48
  foto
Vrijdag 9 september 2000:
Feestelijk afscheidsdiner aangeboden aan Mevr. en Mr. ir. Henri Ghys, voorzitter van 1990 tot 2000: In Restaurant “Kleine Barreel” te Schoten.
26 deelnemers.
 
8 juni 2000
Bedrijfsbezoek aan Gieterij OMCO METALS te Hamme Onder leiding van Mr. F. De Mey.
Aantal deelnemers 25
 
Zaterdag 27 mei 2000
Familiebezoek aan het KERINGHUIS, Hoek van Holland. + bezoek aan het
BAGGERMUSEUM te Sliedrecht.
Aantal deelnemers 46
Zaterdag 4 september 1999
Familiebezoek aan het Provinciehuis te Antwerpen.
Aangeboden door de Gouverneur. Onder leiding van een stadsgids.
Nadien bezoek Palingfeest van de ZEESCOUTS te Linkeroever Antwerpen.
Aantal deelnemers 43
Donderdag 17 september 1998
Bezoek aan het ertsschip "BERGE STAHL" onder leiding van Mr. Lex NYSEN.
Technisch bezoek aangeboden door Mr. W. Ligtvoet, Deputy Director van MAN Rollo bv. Rotterdam.
 
30 Mei 1998
Bedrijfsbezoek aan "DISTRIGAS" Opslagstation te Loenhout.
Onder leiding van Mr. Hans Van Hoof ir. En Mr. Ludo van Overvelt.
Aangeboden door Mr. André MAHY.
Aanwezigen 26
7 oktober 1997
In het kader van de gouden jubileumviering in 1997 heeft divisieadmiraal Mr. Michel Verhulst ir. ons toegestaan de proefreis mee te maken van Antwerpen naar Zeebrugge van het fregat  "WESTDIEP".
16 Raadsleden schreven in voor het bezoek.
Geleid door Voorzitter Mr. Henri Ghys ir.
Zaterdagavond 19 april 1997:
Het banket dat werd ingericht op zaterdag-avond 19 april 1997 in het restaurant “De Kasteelhoeve Groeninghe” te Aartselaar, ter gelegenheid van de erkenning van onze studiekring door Zijne Majesteit Koning Albert II als “koninklijke vereniging”, werd een overweldigend succes. Een toost werd uitgebracht op de Koning, de Koningin en België. Deze uiterst geslaagde avond werd beëindigd met een danspartij.
Aanwezigen: 120
Donderdagnamiddag 17 september 1996
Bezoek aan het "WATERBOUWKUNDIG LABORATORIUM" te Antwerpen-Borgerhout in het kader van het 50-jarig jubileum van het Gallois Genootschap.
37 leden schreven in voor het bezoek.
34 leden waren aanwezig.
Toelating ontvangen van Mr. E. Laforce ir. Hoofd-Naurisch-Onderoek van het Labo.
Onze gidsen waren : Mr. B. Eelen ir. en Mr. K. Maefegheir.
 
Zaterdag en zondag 17 en 18 september 1994
"HOGERE ZEEVAARTSCHOOL" te Antwerpen.
Van de schooldirectie kreeg het GG de toestemming om een stand op te richten.
Talrijke bezoekers werden door verscheidene van onze bestuursleden ontvangen en ingelicht.
 
Zaterdag-avond 26 februari 1994 :
De bestendige secretaris Mr. H. Huybrechts werd andermaal gevierd en wel om deze funktie gedurende 30 jaar te hebben uitgeoefend.
Een feestmaal werd hem en zijn dame uit erkentelijkheid aangeboden.
Restaurant "JAGERSHOF", te Kontich.
Mevrouw P. De Wever ir. was de gast van de voorzitter.
31 aanwezigen.
Vrijdag en zaterdag 13 en 14 november 1992
Opendeurdagen bij de Firma "ARCRET" n.v., Antwerpen.
Bezoek aan de werkhuizen en aan de talrijke standen van exposerende firma's aan boord van het schip "FLANDRIA 20" gemeerd aan kaai 28 van de Asia-dok.
Vele van onze leden brachten een bezoek.
Zaterdag-avond 24 oktober 1992 :
9e Lustrumviering.
De leden van het GG, met hun dame, werden op het feestmaal uitgenodigd
De "SALONS CENTENAIRE" verzorgde de gerechten.
De voorzitter Mr. H. Ghys ir. verwelkomde de aanzittenden van de 8 tafels die gesponsord werden.
Hij begroette ook : Mr. & Mme. R. Corthout die uitgenodigd werden als dank voor de talrijke bewezen diensten.
Hij dankte eveneens de 64 leden met dame voor hun aanwezigheid.
130 aanwezigen in totaal.
Donderdag 10 september 1992
Bezoek aan het scheepsherstellingsbedrijf "ANTWERP SHIPREPAIR" n.v.
Manifestatie ons aangebracht door ons lid Mr. T. Berebrouckx, Commercieel Directeur.
Circa 50 deelnemers.
Zaterdag-avond 13 oktober 1990 :
Na 10 jaar zich bijzonder te hebben ingespannen om het Gallois Genootschap als voorzitter
te leiden, werd aan Mr. J. Van de poel en aan zijn dame dame een feestmaal aangeboden uit dankbaarheid en erkentelijkheid.
Enkele maanden eerder overhandigde hij "Le bâton de Maréchal" aan zijn opvolger.
Salons "VAN VELDHOVEN", te Antwerpen
31 aanwezigen
Maandagavond 1 oktober 1990
Avondbezoek aan de drukkerij "DE VLIJT", uitgeefster van onder andere de "GAZET VAN ANTWERPEN".
28 deelnemers.
 
23 oktober 1987
Bezoek aan de werkhuizen  van "CATERPILLAR" te Gosselies.
28 deelnemers.
 
Vrijdag-avond 9 oktober 1987:
8e Lustrumviering.
Al de leden, met hun dame, werden uitgenodigd het feestmaal te willen bijwonen ter herdenking van het 40-jarig bestaan van onze studiekring.
Restaurant "TERMINAL"
86 aanwezigen
 
Zaterdag-avond 11 mei 1985 :
De Stichter van het Gallois Genootschap en sinds jaren Ere-voorzitter, Mijnheer Gustaaf Valckeneers, werd met zijn dame door het bestuur uitgenodigd op een feestmaal om zijn 80e verjaardag te vieren.
Restaurant "EPICURUS", te Antwerpen.
20 aanwezigen
 
Vrijdag-avond 10 februari 1984 :
Het 20-jarig ambtsjubileum van Mr. H. Huybrechts als bestendige secretaris, werd door het bestuur gevierd.
Een feestmaal werd hem en zijn dame aangeboden.
Restaurant "HOF TER BIST", Ekeren.
37 aanwezigen.
 
Mei 1983
Bezoek aan de werkhuizen van de Firma "ATLAS - COPCO" n.v., Aartselaar.
Dit bezoek werd op het allerlaatste ogenblik afgelast omdat de directie van "ATLAS-COPCO" weigerde om 2 van onze leden toe te laten (Mr. F. Stevens en Mr. L. Nadai).
Daarom besloot het Bestuur van het GG. de manifestatie af te zeggen.
Zaterdag 20 november 1982
Bezoek aan de kerncentrale van Doel.
Ons aangeboden door ons lid Mr. Willem Van de Graaf van de Firma "ROCHEM BELGIUM". n.v., Antwerpen.
Middagmaal aangeboden door "ROCHEM BELGIUM" in het Restaurant "Saeftinghe" te Doel.
25 deelnemers.
Zaterdag-avond 23 oktober 1982 :
7e Lustrumviering.
Feestmaal, waarop al de leden, met dame, waren uitgenodigd, om het 35-jarig bestaan van het Gallois Genootschap te vieren.
Restaunt "TERMINAL".
128 aanwezigen.
Vrijdag-avond 5 december 1980 :
Mr. Paul De Wever ir. en zijn dame werden uitgenodigd het feestmaal bij te wonen dat het bestuur inrichtte uit dankbaarheid voor de bewezen diensten aan het GG gedurende zijn zes-jarig voorzitterschap.
Restaurant "Den Uyl" te Antwerpen-Deurne
28 aanwezigen.
Dinsdag 8 mei 1979
Bezoek aan de afdeling 'mechanica' van de Firma "ACEC" n.v., te Gent.
70 deelnemers 
 
Vrijdagavond 21 oktober 1977 :
6e Lustrumviering.
Al de leden, vergezeld van dame, werden uitgenodigd deel te nemen aan het feestmaal.
Salons DE LAET, Antwerpen
98 aanwezigen.
 
Bezoek op 11/11/76
Bezoek aan de werkhuizen van "KLÖCKNER - HUMBOLDT - DEUTZ" AG. te Voerde (D).
Manifestatie ons bezorgd door de Firma "VALCKE FRERES" n.v., Oostende-Antwerpen, vertegenwoordigers van K.H.D.  Middagmaal in de fabriek.
 
Woensdag 23 mei 1975 :
De 100e bestuursvergadering van het Gallois Genootschap vond doorgang in het restaurant-gasthof "DE PAUW", te Kapellen.
Een koud buffet werd geserveerd aan de deelnemende bestuursleden die hun dame meebrachten.
In totaal waren er 35 aanwezigen.
8 bestuursleden hadden zich verontschuldigd.
 
Vrijdag-avond 25 oktober 1974 :
Erkentelijk en dankbaar heeft het bestuur aan Mr. T. van Bommel en zijn dame een feestmaal aangeboden bij zijn afscheid, na 6 jaren het voorzitterschap te hebben waargenomen,
Salons CERCLE ROYAL PHILOTAXE, Antwerpen.
20 aanwezigen
 
Zaterdag 27 april 1974
Bezoek aan het "WATERBOUWKUNDIG LABORATORIUM" te Antwerpen-Borgerhout.
Ingericht door UBIN-BUSI in samenwerking met het GG. 
Na het bezoek was een koud buffet voorzien in het restaurant "TERMINAL" (van C.M.B.) te Antwerpen. 
68 deelnemers
 
Vrijdag 7 april 1972 :
5e Lustrumviering 'zilveren jubileum'.
Feestmaal aangeboden aan al de leden, met dame, in het restaurant "TERMINAL", Antwerpen.
7 Stichtende leden, 1 past-president en de zittende voorzitter ontvingen ieder een gouden GG-kenteken (waarvan er 13 geslagen werden).
De volgende genodigden verontschuldigden hun afwezigheid :Mevrouw Gallois-Vervoort, Mr. P. Suykerbuyk, Stichtend lid, Mr. A. Kinsbergen, Provincie-gouverneur, Mr. L. Craeybeckx, Burgemeester der Stad Antwerpen en Mr. J. Van Elewijck, schepen voor cultuur en burgerlijke stand van de Stad Antwerpen.
Het "PERSAGENTSCHAP BELGA" was ook uitgenodigd maar verscheen niet.
70 aanwezigen.
 
November 1971
Bezoek aan de gereedschapfabriek "HAZET" te Remscheid (D).
Lunch aangeboden door "HAZET" in het 'RATHAUS' te Remscheid.
Bezoek aangebracht door Mr. P. Van de Cauter van de Firma "VAN DE CAUTER" Antwerpen.
59 deelnemers
 
November 1970
Bezoek aan de laboratoria van "SHELL RESEARCH" n.v. te Amsterdam.
Lunch aangeboden door "SHELL" in het HAVENRESTAURANT en daarna rondvaart op de Amsterdamse grachten.
44 deelnemers
 
Donderdag 1 mei 1969
Bezoek aan de Firma "LIPS' SCHEEPSSCHROEVENGIETERIJ" n.v. te Drunen (NL).
Daarna bezoek aan de privéverzameling van Mr. Max Lips van meer dan 100 oude en merkwaardige auto's in rijdende staat.
 
Woensdag-avond 2 oktober 1968 :
Het bestuur, dankbaar aan Mr. H. Boehme ir. voor de belangeloze bewezen diensten aan het Gallois Genootschap, bood hem ter gelegenheid van zijn aftreden als voorzitter , een feestmaal aan.
Ronde-zaal van het "HUIS OSTERRIETH" ons ter beschikking gesteld door de BANK VAN PARIJS EN DER NEDERLANDEN n.v., Antwerpen, ingevolge de bemiddeling van Mr. van Pelt, via Mr. Rochtus.
25 aanwezigen.
Mei 1968
Bezoek aan de Firma "MACHINEFABRIEK GEBROEDERS STORK" n.v. te Hengelo (NL).
45 deelnemers
 
Zaterdag-avond 21 oktober 1967 :
4e Lustrumviering.
Feestmaal voor al de leden in het restaurant "TERMINAL", Antwerpen.
97 aanwezigen.
11 november 1966
Bezoek aan de fabrieken van "PHILIPS" n.v. te Eindhoven (NL).
11 november 1965
Bezoek aan de werkhuizen te Schiphol (NL) van de "K. L. M."  Koninklijke Nederlandse Luchtvaartmaatschappij" n.v.
 
1 mei 1964
Bezoek aan de "KONINKLIJKE NEDERLANDSE GROFSMEDERIJ" te Leiden (NL).
Woensdagavond 22 april 1964 :
Ter gelegenheid van het uittreden van Mr. R. Kestens ir. als voorzitter, het uittreden als ondervoorzitter van Mr. L. Van Geel, het uittreden als schatbewaarder van Mr. A. Verhasselt en het aftreden als bestuursleden van Mr. F. Schwerdtfeger en Mr. J. Breyre ir., heeft het bestuur een feestmaaltijd aan deze Heren aangeboden.
Restaurant "WAGRAM", Antwerpen.
 
Zaterdagavond 20 oktober 1962 :
3e Lustrumviering.
Banket in de Salons "PANORAMA" (12e verdieping) van het "CENTURY HOTEL", te Antwerpen.
 
25 september 1962
Bezoek aan de Firma "RÖNTGEN TECHNISCHE DIENST" n.v., te Rotterdam (NL).
In het kader van het 25-jarig bestaan van deze maatschappij.
Alleen voor de bestuursleden van het GG.
Dinsdag 1 mei 1962
Bezoek aan de "KONINKLIJKE MAATSCHAPPIJ DE SCHELDE" te Vlissingen (NL).
51 deelnemers.
Woensdag 11 november 1959
Bezoek aan de "DEUTZ DIESEL" fabrieken te Keulen (D).
Middagmaal door DEUTZ aangeboden.
135 deelnemers.
Vrijdag 1 mei 1959
Bezoek aan "GRASSO'S MACHINEFABRIEKEN" n.v. te 's Hertogenbosch (NL).
Middagmaal in het 'Hotel Royal' te 's Hertogenbosch.
36 deelnemers.
style="height:20px"
Zaterdag 7 juni 1958  (2e uitgave)
Bezoek aan het "STUDIECENTRUM VOOR KERNENERGIE" te Mol.
47 deelnemers.
Zaterdag 10 mei 1958 (1steuitgave)
Bezoek aan het "STUDIECENTRUM VOOR KERNENERGIE" te Mol.
77 deelnemers.
 
Herfst 1957:
2e Lustrumviering (in het '2e Aktiviteiten Album' werden geen aantekeningen gemaakt over het banket).
 
Woensdag 1 mei 1957
Bezoek aan de instelling "KEMA" te Arnhem (NL). 
54 deelnemers.
 
Dinsdag 1 mei 1956
Bezoek aan de "LIPS SCHEEPSCHROEVENGIETERIJ" te Drunen (NL).
48 deelnemers.
Zaterdag 1 mei 1954
Bezoek aan het "NEDERLANDS SCHEEPSBOUWKUNDIG PROEFSTATION" te Wageningen (NL)
van 10.30 u tot 12.45 u.
Middagmaal te Wageningen in 'Hotel Royal'.
47 deelnemers.
 
Herfst 1952:
1ste Lustrumviering (er bestaat geen dokumentatie over dit feest).
Het was alleszins een banket.